Wat is Black Friday en waar komt het nou eigenlijk vandaan?

Black Friday

Nog maar een paar nachten slapen en dan is het zover. Dan beginnen de mooie aanbiedingen en bespaart iedereen vele euro's tijdens het (online) shoppen!

Wat is Black Friday en waar komt het nou eigenlijk vandaan?

Black Friday is afkomstig uit Amerika. Daar is Black Friday de vrijdag na Thanksgiving. Dat is een feestdag die bijna iedereen viert in de Verenigde Staten. Op Black Friday zijn mensen massaal vrij en proberen de retailers de mensen door middel van kortingen naar de winkels toe te trekken. 

Black Friday wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstaankopen. Sommige winkels in de Verenigde Staten openen 's nachts hun deuren al, soms staan er dan al rijen met klanten te wachten. Een goed voorbeeld hiervan is de Walmart. Op sommige reclamespotjes zijn beelden te zien waarbij klanten ruzie maken over de producten vanwege een beperkte voorraad op de afgeprijsde artikelen. Of dit nou echt is of marketing zal een raadsel blijven.

In Nederland is het ongeveer in 2015 begonnen. De retailers met name in grote steden begonnen met advertenties, zowel online als offline. Anno 2019 is het zo populair dat iedereen het erover heeft. Het is zo gehyped dat alle grote winkelketens er aan meedoen. Uit cijfers van iDeal is gebleken dat op Black Friday maar liefst 750 miljoen euro is omgezet bij retailers.

Uiteraard doen wij bij Valenci ook mee aan Black Friday. Daarom hebben we een leuke code online gezet voor iedereen. Met de code bf25 krijg je 25% KORTING OP ALLES.

Veel shopplezier!

 

Amir
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter