The North Face

Toon 1 - 1 van 1

Het verhaal van The North Face begint, grappig genoeg, op het strand. Om precies te zijn de buurt North Beach in San Francisco, op zo'n 45 meter boven zeeniveau. Hier besloten twee wandelfanaten in 1966 van hun passie hun werk te maken en een bergsportwinkeltje te openen.

Het winkeltje verwierf al gauw bekendheid als The North Face, waar je hoogwaardig klim- en trekkersmateriaal kon vinden. In 1968 verhuisde The North Face naar de andere kant van de Baai van San Francisco, naar de ongekende mogelijkheden die Berkeley te bieden had, en werd er begonnen met het ontwerpen en vervaardigen van eigen alpinekleding en -uitrusting.

In de jaren 60 verwierf het merk The North Face volgers onder actieve outdoor-atleten en startte het met de sponsoring van expedities naar de verste, vaak nog ongerepte hoeken van de wereld. Dit was het begin van een trotse traditie, die vandaag de dag nog steeds op volle kracht wordt doorgezet en doorlopend het mantra van The North Face bekrachtigt: Never Stop Exploring™.

In de vroege jaren 80 bracht The North Face ontdekkingstochten naar de uiterste hoeken van de wereld en werd skikleding voor extreme omstandigheden aan het assortiment toegevoegd. Dit waren de dagen van pastelkleuren, neonkleuren, haarverf en hanenkammen. Hiermee werd de basis gelegd voor de vrijgevochten sneeuwsportatleten van vandaag de dag. Tegen het einde van het decennium werd The North Face de enige leverancier in de Verenigde Staten met een uitgebreide collectie hoogwaardige buitenkleding, skikleding, slaapzakken, rugzakken en tenten.

De jaren 90 waren een tijdperk waarin The North Face atleten nog meer mogelijkheden bood om de buitenwereld te verkennen. In dit decennium maakten we ons debuut in de markt voor sportkleding, met de lancering van Tekware™. Dit is een innovatieve collectie, ontworpen om rotsklimmers, backpackers, wandelaars, duurlopers en andere natuurfanaten te voorzien van een ultieme pasvorm en functie. Het halfronde logo van The North Face verscheen steeds vaker bij ultramarathonparcours, bergpaden en grote muren. En terwijl we aftelden tot het nieuwe millennium, lanceerde The North Face haar eigen lijn met wandel- en duurloopschoenen. Op die manier konden mensen die altijd op zoek zijn naar een nieuwe horizon van top tot teen in hun behoeften worden voorzien.

Nu, meer dan 50 jaar na de bescheiden start, heeft The North Face een uitgebreide lijn kleding, uitrusting en schoenen voor schitterende prestaties. We blijven innoveren en grenzen verleggen, zodat jij dat tijdens je ontdekkingstochten ook kunt doen. We zijn er natuurlijk ontzettend trots op dat we de eerste keus zijn van 's werelds meest gerenommeerde klimmers, alpinisten, extreemskiërs, snowboarders, duurlopers en verkenners.

Het is onmogelijk te voorspellen wat de komende 50 jaar voor ons in petto heeft. Maar één ding staat rotsvast: The North Face blijft zich onwrikbaar toeleggen op baanbrekend ontwerp, zodat jij je outdoorgrenzen kunt blijven verleggen. Never Stop Exploring.